Vernisaj expozitie de Fotografie "O clipa din viata noastră" gazduita in toata luna septembrie, de Spitalul Clinic Coltea

Alaturi de alte trei spitale bucurestene, cel mai vechi spital din Bucuresti si din tara (1704), isi prezinta publicului activitatea intr-o maniera inedita, prin intermediul artei fotografice. 20 de imagini reprezentative atat pentru actul medical, dar si pentru valorile acestui complex arhitectonic, sunt reunite intr-o expozitie de fotografie in aer liber, gazduita de gardul spitalului Coltea.

Activitatile medicale si profesionalimul colectivului de la Spitalul Coltea se bucura de recunoasterea autoritatilor medicale din tara si strainatate, continuand o frumoasa traditie. Spitalul Colțea a făcut parte la început dintr-un complex mănăstiresc, inaugurat in 1704, cladit la inițiativa și pe cheltuiala spătarului Mihai Cantacuzino, ca un spital pentru săraci. Timp de decenii in cadrul complexului a stat de straja vestitulTurn al Coltei, la vremea sa cea mai inalta cladire din capitala si simbolul acesteia.

Spitalul Coltea este in prezent o unitate moderna, de elita, dar si leaganul invatamantului medical romanesc. Aici a functionat prima Scoala Nationala de Medicina si Farmacie, inca din 1857, iar Amfiteatrul Spitalului Coltea (foto) dateaza din 1860. În 1869 se înființeazăFacultatea de Medicină, care a necesitat noi amenajări în cadrul spitalului Colțea. Facultatea a existat aici până în 1877 când o comisie a decis construirea unui nou local, care a fost inaugurat pe 20 noiembrie 1888 (cel care există și astăzi).

Proiectul realizat de Fundatie in parteneriat cu Spitalul Clinic Coltea, Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie Filantropia, Spitalul Clinic de Nefrologie Dr. Carol Davila si Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu" se desfasoara simultan, in luna septembrie 2015, in perimetrul celor 4 spitale. Fotografiile sunt realizate de fotograful Mihai Andrei.